Güvercin forum 2009
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Güvercin forum 2009

Güverin forum 2009,miski,arap,ayna kuyruk,baska,miro,sabuni,mavi,beyaz,bango,pigeon
 
AnaSayfa  AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yap  
http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

 

 Akvaryumda ışıklandırma

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
miskici
Güvercin Forum 2009 -- > Vip Uye

Güvercin Forum 2009 -- > Vip Uye
miskici


Cinsiyet : Erkek

Mesaj Sayısı : 499

Mesaj Puan : 28025
Rep Puanı : 1
Kayıt tarihi : 06/10/09 Yaş : 40

Nerden : istanbul
Lakap : yakamoz
Akvaryumda ışıklandırma Empty
MesajKonu: Akvaryumda ışıklandırma   Akvaryumda ışıklandırma EmptyPtsi Ekim 19, 2009 2:24 pm

Akvaryumda ışıklandırma



Florasan aydınlatmalar



ışıklandırma bitkiler ve balıklarınız için çok önemlidir,akvaryumda bulunan balıkların oksijen ihtiyacını karşılamak için ışık önemli bir yer tutar. Aşağıda gördügünüz florasan seklindeki ışıklar normal ışıklardan çok farklıdır.



Aydınlatma Sistemleri



1 numaralı ışıkta bitkiler için özel olarak hazırlanmış balık renklerini koruyucu ve canlandırıcı, akvaryumda fotosentez olayını gerçekleştirir. Bitki akvaryumlarında Mükemmel bir sonuç verir.



2 numaralı ışık 6000 Kevin (ışık gücü) lık gündüz ışığı. Bu ışık türü.tropikal akvaryumlar ve deniz kıyısına yakın yaşayan balık türleri için uygundur.



3 numaralı ışık 12000 Kevinlik gündüz ışığı üretir. o kadar canlıdır ki balıklarınıza Güneş' i aratmaz.



4 numaralı ışık ise Güneş'in sıcaklığını,canlılığını ve UV ışınlarını tamamamiyle üretir. 4700 Kelvin dir.mükemmel bir sonuç verir.


LED ("Light Emitting Diode", ışık yayan diyot) aydınlatmalar



Akvaryum Dünyasında daha yeni olan bir aydınlatma metodudur. Fazla kullanılmama sebebi bu aydınlatmaların akvaryum fiyatından daha fazla olmasıdır.



LED ışıkları ile florasan lambalar arasındaki fark ise LED ışıklar florasandan daha az enerjiye ihtiyaç duyarlar. LED ısıklandırma ekonomiktir. LED ışıklarının florasan lambalara göre kullanım ömrü 800 kez daha fazladır. Florasan lambalarının en kalitelisi akvaryumda 1 yıldır. birinci yıldan sonra florasan lambasını değiştirmek zorundasınız.Aksi halde akvaryumda bitkiler bozulacak ve akvaryum yosunlanmaya başlayacaktır.



Akvaryumlarda LED ışıkların kullanılmasında sakınca yoktur. Ama dikkat edilecek konu ise akvaryum aydınlatmasında normal led ışıkları kullanılmaz. çok yüksek güçte LED ışıkları ile akvaryumunuzu aydınlatabilirsiniz. Bu yeni LED ışıkları ile akvaryumunuzda bitki ve balıklarınız için değişik ambians yaratabilirsiniz. LED ışıklarının sayısal olarak çok olması gerekir buda akvaryumda ısı değişikliklerine yol açar, akvaryumda ısıklandırma 10 ila 12 saat arasında olmalıdır, bu demektir ki siz LED ışıklarını açtığınızda akvaryumda olan 25 C sıcaklıktaki su birden 35 C' ye cıkacak ve akvaryumda bir felaket olacaktır.



Peki püf nokta nerededir? Püf nokta ise dogru ve çok yüksek, yeni gelistirilmiş (Türk bilimadamları tarafından) doğru bir LED lambaları ve soğutucular.




Türk Bilim Adamlarının LED'lerin gelişimine katkısı

Türk araştırmacılar, Edison'un icat ettiği ampule alternatif nanoteknoloji ürünü ışık kaynağı üretti. Bilkent Üniversitesi'nden araştırmacılar, geliştirdikleri 'ayarlanabilir beyaz ışık' teknolojisiyle Edison'un ürettiği ampulleri yüzyıl sonra değişime uğrattı. Edison'un ürettiği ampuller ısıyı ışığa dönüştürürken, nanoteknoloji ile üretilen nanokristalli ledler ise elektrik enerjisini direkt ışığa çeviriyor. LED (Light Emitting Diode-Işık Yayan Diyot) tabanlı ışık kaynaklarının ömrü 23 yıl sürecek ve otomobillerin aydınlatma sistemlerinde köklü değişikliklere gidilecek. Yüzde 90 oranında enerji tasarrufu sağlayan LED bazlı ışık kaynaklarının küresel ısınma sorununa da alternatif çözüm getireceği belirtiliyor. Bilkent Üniversitesi Fizik Bölümü ve Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Hilmi Volkan Demir ile öğrencileri Sedat Nizamoğlu, Tuncay Özel ve Emre Sarı'nın bu çalışmaları, dünyanın en prestijli dergileri arasında bulunan 'Nanotechnology'nin 14 Şubat 2007 baskısında kapak konusu oldu. Nanokristal kullanarak beyaz ışık üretimini dünyada ilk kez ayarlanabilir renk özellikleri ile başardıklarını anlatan Demir, beyaz LED ışık kaynaklarının, geleceğin aydınlatma sistemlerinde geniş kullanım alanı bulacağını söyledi. Demir, günümüzde ampulsüz trafik ışıkları, kamera, mikroskop ışık kaynakları gibi kullanım alanları olan LED'lerin, evde kullanılan ampul ve floresanların yerine geçeceğini vurguladı.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Akvaryumda ışıklandırma
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Akvaryumda Hastalık Belirtileri
» BİTKİLİ AKVARYUMDA FLORESAN TERCİHİ
» Nano Akvaryumda Beslenebilecek Balık Türleri
» Akvaryumda su temizliği, filtre sistemleri, akvaryum filtreleri

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Güvercin forum 2009 :: :::::::::::::Akvaryum Balıkları::::::::::: :: Akvaryum Balık Malzemeleri /Yavru / Bakım-
Buraya geçin: