1:Arkadaşlar burda çok önemli bir konuya değinmek istedim günümüzdeki çoğu kuşçular. elindeki kuşların tam olarak renk özeliklerini kulaktan duyma yada netten öğredi kadarıyla beslediği kuşların orjin olup olmadığını öğrenmeye çalışıyorlar. miski ve kürenkler aynı tür kuşlar olduğunu hepimiz biliyoruz.biri tanelisi biri çubuklusu. arkadaşlar günümüze gelene çok değişim geçirmişler kuşlar renkleri konusunda ben burda çok önemli bir konuya değinmek isitiyorum miski kürengin açık tonu beyaz olmaz beyaz olanda krem olmaz krem farklıdır krem tonu çok açık limon sarımsı olur nasılki gök çakmaklıda mavi rengi hisedebiliyorsan miski kürentede sarı tonu görmemiz lazım eğer ki göremiyorsak beslediğimiz kuşun orjininde bir bozukluk var olduğunu anlarız. eski mersin kuşçuları bilir miskiye bizler kırmızı çakamaklı derdik ama malesef günümüzdeki kuşlar ne kırmızı çakmaklıya benziyor nede çakmaklıya. TANE VE ÇUBUK RENGİ 2:Bu konuda çok önemli bir konu arkadaşlar miski ve kürenkte tane çubuk ve toka rengi bir birine orantılı kahve rengi olacak