admin Arapcı
Mesaj Puan : 32610 Rep Puanı : 17 Kayıt tarihi : 05/10/09 Yaş : 41
| Konu: Muhabbet Kuş U Sebze Maması Salı Ara. 29, 2009 3:42 pm | |
| son günler de bazı arkadaşların şikayeti üzerine bir diizi araştırmalar yaptım bu şikayetler dışkının popoya yapışması ve katı şekilde donması veya makat kısmının tıkaması bu şekilde olan mubişlerin makat kısmı tıkanır ve dışkı yolu kapanmış olur bunun sebepleri kafes tabanında oluşan dışkılardan enfeksiyon kapması ve dışkının yapışkan ve bağırsak sisteminde hasar oluşması ile başlayan ilerki günlerde bu parazitler mubişinizi sonderece rahatsız etmektedir bunun önlemek için bağırsak sistemini düzene sokmak için elme yada elma sirkesi kullanmak elme sirkesini hergün suluğuna 4 damla yeterli bu suyu hergün değişmeli hem mubişinizin sağlığı hemde temiz ve sağlıklı su içmesini sağlamış oluyoruz ayrıca aşağıda vermiş olduğum tarifte mükemmel bir karışım bu mamadan haftada bir sefer verildiği taktirde mubişlerinizin sağlığı ve bağırsak sistemi biraz rahatlamış olur yani hergün aynı yemi yemekten bunalan bağırsak sistemi düzene girmiş olur saygılar
bahsi gecen hastalık bu resimler fedonovar kadaşımızın mubişidir (örnek olarak )verilmiştir
kırmızı pancar,havuc,ıspanak,rezene , kereviz,roka,haşlanmış yumurta:1/2,irmik:1.tatlı kaşığı ve 1 tatlı kaşığı zeytin yağı ilave edilir
sırası ile havuc:1,kırmızı pancar:1/2,rezene:1/4,roka:1,kereviz:1/4,göbek.hindi bağı:1/4, bunları birendırda az parcalayın sonra 1 adet ıspanağı katın ve kıymaya başlayın resimdeki gibi yapın ve içine 1 tatlı kaşığı zeytin yağı ilave edin bu vitamin deposu mubişlerin sevdiği bir mama ben denedim benimkiler iştahla yedi saygılar
ıspanak burada katılacak haşlanmış yumurta çatalla ezilir ve ilave edilir 1 tatlı kaşığı irmik ilave edilir 1 tatlı kaşığı zeytin yağı ilave edilir bu karışımı mubişlerinizin durumuna göre azalta bilirsiniz bilgilerin bir kısmını aşağıdaki link'i verilmiş siteden alıntıdır bazı katkılar ise tecrübelere göre tavsiye edilmiştir kaynak:http://www.budgerigar.ch/default.html EDIT LINKS: Gürkan Bey'in katkılarıyla ( dadasgs) resim linkleri düzenlenmiştir. Kendisine teşekkür ederiz. 28,12,2009 cockpit | |
|