Güvercin forum 2009
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Güvercin forum 2009

Güverin forum 2009,miski,arap,ayna kuyruk,baska,miro,sabuni,mavi,beyaz,bango,pigeon

AnaSayfa  AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yap  
http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

İLK AŞAMADA YAVRULAR , YAPMAMIZ GEREKENLER VE UYGUN ORTAMIN HAZIRLANMASI

YazarMesaj
miskici
Güvercin Forum 2009 -- > Vip Uye

Güvercin Forum 2009 -- > Vip Uye
miskici

Mesaj Puan : 29075
Rep Puanı : 1

Lakap : yakamoz
İLK AŞAMADA YAVRULAR , YAPMAMIZ GEREKENLER VE UYGUN ORTAMIN HAZIRLANMASI Empty
MesajKonu: İLK AŞAMADA YAVRULAR , YAPMAMIZ GEREKENLER VE UYGUN ORTAMIN HAZIRLANMASI   İLK AŞAMADA YAVRULAR , YAPMAMIZ GEREKENLER VE UYGUN ORTAMIN HAZIRLANMASI EmptyPtsi Ekim 19, 2009 2:37 pm

Balıklarımız üreme döneminde çiftleşirler ve yumurtalarını ağızlarında tutmaya başlarlar.
Africa cichlidlerinde genelde dişiler yumurtalarını 18-25 gün arası ağızda kuluçka yaparlar.Fakat bizler hem dişi balığımız aç kalmasın , hemde yavru sayısının biraz daha fazla olması açısından dişi balığımızı 13. günde aknı akvaryumun suyundan doldurulmuş bir kap'a kustururuz.

Anne'nin ağızında 8. günde yavrular oluşmaya başlar.13. gün kusturulan dişilerin bazılarında yavrular keseli bazılarında kesesiz olmaktadır.Bu tamamen dişinin bulunduğu akvaryum ile ilgilidir.Su sıcaklığının bu konu üzerinde etkisi büyüktür.

Örneğin ; 22 derece sıcak suda bulunan dişinin 13. günde yavruları keseli olurken , 28 derece sıcak suda bulunan dişinin yavruları kesesiz olabilir.

Eğer akvaryumumuzda balık besleyipte , o balıklardan yavru bekliyor isek , o halde mutlaka ayrı bir akvaryumunuzun bulunması gerekli.Buna yavru akvaryumu denir.

Yavrular 2 türlü doğarlar.

1-Keseli yavrular

2-Kesesiz yavrular

Keseli yavrular ;

Yavrularımız ilk doğduklarında savunmasız ve narindirler.Fakat keseliler kesesizlere göre biraz daha narin ve çelimsizdir.Bu yüzden keseli yavrularımıza gerekli özeni gösterip ilk aşamada keselerinden kurtulmalarını sağlamalıyız.

Peki bunu nasıl yaparız ?

Piyasada , Sera gibi ünlü markaların tül yavrulukları mevcuttur fakat bu gibi basit ürünlere para vermek yerine sıfır maliyet yerine kendi yavruluğumuzu yapabiliriz.

Tül yavruluğu kullanıpta memnun olanlar var fakat ben tavsiye etmiyorum ve kendimde olmasına rağmen kullanmıyorum.

Bu ürünlerin yerine 5 litrelik bir pet şişeyi kesip yada kullanmadığınız temiz bir leğenden basit bir yavruluk yapabilir ve ilk aşamada yavruların keselerinden kurtulmalarını burada sağlayabiliriz.

Aşağıdaki resimde 10 litrelik pet şişeden yaptığım yavruluk görünmektedir.İçerisinde 120 adet yeni doğan yavru 1 hafta boyunca rahatlıkla kalabiliyor.

Buraya tıklayarak orjinal boyutuna çevirebilirsiniz.

Ayrıca birşey daha belirtmek istiyorum , tül yavruluğa koyduğumuz yavruları ana tankımızda bulunan balıklarımız potansiyel bir yem olarak görüp yemek isteyeceklerdir.Biz her ne kadar yavrularımızı güvende hissetsekte , yavruluktaki deliklerden yavruların çıkamayacağını tahmin etsekte büyük anaçların yavruluğa vurup yavrulara zarar vermesi yavruları olumsuz etkileyecektir.

Ben pet şişeden yaptığım yavrulukların taban kısmına ve yanlardanda ilk 7.5 cm'lik kısıma delik delmiyorum dolayısı ile ana tankımdaki balıklar ne yavruları çekebiliyorlar nede vurabiliyorlar.

Hatta en güvenli yol ; yavruluğumuzu yavru akvaryumua yerleştirmemiz olacaktır.Yavrular keselerinden kurtulduktan sonra kendi akvaryumlarına salabiliriz.

Efe Bey'in (efege) pet şişeden yaptığı yavruluk ;

http://www.akvaryum.com/Forum/5_lt_pet_siseden_yavruluk(4_aylik_sp_yav)_k66642.asp

Yavuz Bey'in (yslmturan) leğenden yaptığı yavruluk ;

http://www.akvaryum.com/Forum/tam_güvenli_yavruluk_fotolu_anlatim_k162886.asp

Ekrem Bey'in (ekremkarakurt) plexiglas'tan yaptığı yavruluk (Bu biraz maaliyetli) ;

http://www.akvaryum.com/Forum/pilexiden_yavruluk_yapimi(yeni_resimler_2sayfada_k166985.aspİLK AŞAMADA YAVRULAR , YAPMAMIZ GEREKENLER VE UYGUN ORTAMIN HAZIRLANMASI Img1853smallgj4İLK AŞAMADA YAVRULAR , YAPMAMIZ GEREKENLER VE UYGUN ORTAMIN HAZIRLANMASI Yavrular012jh2İLK AŞAMADA YAVRULAR , YAPMAMIZ GEREKENLER VE UYGUN ORTAMIN HAZIRLANMASI Seratt0

1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Şebab azma Yavrular
» kuş Gribi ilk aşamada olumlu çıkdı
» Yavruluğu yaptık peki sonra ne yapmamız gerekir
» Muhabbet Ve Kanarya Uygun Kafes
» Uygun Hamster Kafesi Nasıl Olmalı ?