BALIK SAYISI VE FARKLI TÜRLER
2. bir diğer etkende akvaryumda bulunan balık sayısı ve uygunsuz türlerdir.Hacim ile balık sayısı orantılı olmalıdır.
Örneğin ; (rakamları ve hacimleri örnek veriyorum) 300 litrelik tank dukça iyi bir yavru tankı olur gibi görünüyor fakat 300 litrelik bir tanka 400-500 tane yavru koyacak olunursa o zaman o 300 litrelik tankın hiçbir anlamı kalmamaktadır.
30 litrede 3 yavru büyütmek çok daha mantıklı ve sağlıklı olur.Onun için her zaman elimizdeki mevcut yavru tankındaki balık sayımızı kontrol altında tutmalıyız.
Farklı türler konusuna gelince ise ; bilindiği gibi akvaryumda tek tür balık beslemek en idealidir.Bende dahil olmak üzere bir çok akvarist akvaryumlarda tek tür balık olmasından yanadır.Aksi takdirde uyumsuz türler birbirlerinden hemen etkilenirler.Yavrulardada bu durum çok kritiktir.Çünkü akvaryumunuzdaki farklı yavrular zaman ilerledikçe farklılıklar gösterecektir.
Örneğin bir venüstüs , sarıprensesten oldukça hızlı büyüdüğü için ilerde sarıprenses'lere rahat vermeyecek huzurunu bozacak ve strese sokacaktır.
Yada yunus , sarıprensesten daha yavaş büyüdüğü için sarıprensesler hemen gelişip yunuslardan daha baskın olacak ve yemlerden büyük payı sarıprensesler alacaktır.Bu durumda yunuslar yeteri kadar beslenemeycek ve sağlıksız kalacaklardır.
Tabi yanık kalmalarıda cabası.