Güvercin forum 2009
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Güvercin forum 2009

Güverin forum 2009,miski,arap,ayna kuyruk,baska,miro,sabuni,mavi,beyaz,bango,pigeon
 
AnaSayfa  AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yap  
http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

 

 Yavruluğu yaptık peki sonra ne yapmamız gerekir

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
miskici
Güvercin Forum 2009 -- > Vip Uye

Güvercin Forum 2009 -- > Vip Uye
miskici


Cinsiyet : Erkek

Mesaj Sayısı : 499

Mesaj Puan : 29095
Rep Puanı : 1
Kayıt tarihi : 06/10/09 Yaş : 41

Nerden : istanbul
Lakap : yakamoz
Yavruluğu yaptık peki sonra ne yapmamız gerekir Empty
MesajKonu: Yavruluğu yaptık peki sonra ne yapmamız gerekir   Yavruluğu yaptık peki sonra ne yapmamız gerekir EmptyPtsi Ekim 19, 2009 2:38 pm

Yavruluğu yaptık peki sonra ne yapmamız gerekir ?

Yavrularımıza zarar vermeden yavruluğun içine koyup hava hortumunu yavruluğun içine sabitleyip yavrularımıza hava verip hareketli olmalarını sağlamalıyız.

Fakat buradaki en önemli konu ise ; havanın ayarının iyi yapılmasıdır.Aksi takdirde hava fazla verildiğinde suda çok fazla akıntı olup yavruların devamlı sürüklenmesi yada akıntıya bir süre karşı koyma durumuna itecektir ve böylelikle bir süre sonra yavrular zerre kadar olan güçlerini yitirip yenik düşecektir.Tabi bu sefer yavru kayıpları kaçınılmaz olur.

Onun için hava ayarına balıkların hareketini sağlayacak fakat onları sürüklemeyecek , istedikleri zaman durduklarından akıntıya karşı koymalarını engelleyecek şekilde hava verilmelidir.

Keseli yavruların diğer bir risk'i ise mantarlaşmalarıdır.Keseli yavrulara yem vermek onlara yapacağınız büyük bir hatadır.Suda bekleyen ve zamanla mantarlaşmaya başlayan yemler balıklarınıza oldukça büyük zararlar verir.Onun için balıklar keselerinden tamamen kurtulmadan yem vermeyiniz.Aksi takdirde mantarlaşma bir çok yavrunun olduğu gibi sizinde yavrularınızın kaçınılmaz sonu olur.

Tahmini 4 veya 5 gün sonunda yavrular keselerinden kurtularak normal görünümlerine kavuşacaklardır.

Kesesiz yavrular ;

Yavrularımız keselerinden kurtulduklarından sonra artık yavru akvaryumuna salabilirsiniz.Tabi yavru akvaryumu deyince 10-15 litrelik akvaryumlardan ziyade 50-100 hatta 150 litre bile olur.

Unutmayın ki yavrular için yemlemeden ziyade hacim çok önemlidir.Hacminiz ne kadar büyük olursa yavrularınız o kadar sağlıklı ve hızlı büyürler.

2-)YAVRULARIN BAKIMI , GELİŞMESİ VE BESLENMESİ

Yavrularımız için gerekli olan ilk yapmamız gerekenleri yaptık ve sıra geldi bakımlarına.

Peki yavru akvaryumu nasıl olmalı ve ekipmanları nelerdir ?

Yavrularınızın sayısına göre bir yavru akvaryumu edinmelisiniz.
Üretimci olmayan , ev ortamında balık besleyipte üreten bir akvariste ortalama 100 - 200 litrelik bir yavru uygundur.Onun yanında bir tanede 30-50 litrelik bir tank oldukça ideal olacaktır.

Zaten üretim setleri 3'lü setlerden oluşur genelde.En üst katta damızlıklar , orta katta genç balıklar ve en alt katta yavrular bulunur.

Benim 2 adet yavru akvaryumum bulunmakta.İlk doğan yavruları 1 hafta kadar yavrulukta gözlemledikten sonra 30 litrelik akvaryuma alıyorum ve 2 hafta burada misafir ediyorum.2 haftanın sonunda 110 litrelik asıl yavru akvaryumuma geçiriyorum ve bundan sonraki yaşamlarına burada devam ediyorlar

Yavru akvaryumlarımızda dış filtre , iç filtre yada şelale filtre gibi temizlik ve filtrasyon ekipmanları kullanmak , yavrularımız belirli bir boya ulaşana ve güce sahip olana kadar bir müddet tehlike arz ederler.

Onun için yavru akvaryumumuzda pipo filtre kullanmak en isabetli karardır.
Akvaryumumuza hava vermenin yanı sıra suda mekanik temizlik yapar ve hatta biyolojik ortam bile olarak kullanılabilir.
Aşağıda pipo filtrenin biyolojik etkisini ayrıca açıklayacağım.

Pipo filtre

1'den fazla çıkışlı hava motorları çok kullanışlıdır.Araştırırsanız eğer piyasada diğer motorlara göre daha makul fiyata 6 çıkışlı hava motorları bulabilirsiniz.

2 ana çıkışın birini ana akvaryuma hava vermekte , diğerini 110 litrelik (ana) yavru tankımda kullanıyorum.

Yardımcı çıkışların 1.sini artemia çıkartmada , 2.sini 30 litrelik geçici yavru tankımda , 3.sünü pipo filtrede 4. yardımcı çıkışı ise yavrular için dinlendirdiğim suların içinde kullanıyorum.Böylece toplam 6 çıkışta işime yarıyor.

Akvaryumunuzu 100 litre olarak farzedersek eğer , 100 watt'lık bir ısıtıcı işinizi görecektir.

Yavrular anne babaları gibi dayanıklı ve dirençli olamadıklarından sebep ısı karşı töleransları çok düşüktür.Ani sıcaklık değişimleri tahmin ettiğinizden daha fazla etkilemektedir yavrularınızı.Onun için su değişimlerinde ekleyeceğiniz taze suyun akvaryumdaki su ile aynı sıcaklıkta olmasına özen göstermelisiniz.Aksi takdirde kayıp vermek kaçınılmaz olur.

Akvaryum ekipmanlarıda hazır peki şimdi ne olacak ?

Akvaryumumuza suyu doldurup en az 24 saat dinlendirmeliyiz ama siz garantiye alın 48 saat civarı bekletin.Suya hareket vererek bu süreyi kısaltabilirsiniz.Biyolojik döngü oluşturmak için bakteri kültürü eklenebilir.

Not:Bakteri kültürü eklendikten en az 24 saat sonra balıklar akvaryuma salınır.Yavruluğu yaptık peki sonra ne yapmamız gerekir 3142Yavruluğu yaptık peki sonra ne yapmamız gerekir 4848_buyukYavruluğu yaptık peki sonra ne yapmamız gerekir Adszmb2um7
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Yavruluğu yaptık peki sonra ne yapmamız gerekir
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» İLK AŞAMADA YAVRULAR , YAPMAMIZ GEREKENLER VE UYGUN ORTAMIN HAZIRLANMASI
» darıdan sonra sıra aspurda
» Güvercini nasıl temizlemek gerekir?
» Papağanınızı Seçerken Nelere Dikkat Etmeniz Gerekir?
» Papağanların üreme döneminde nelere dikkat etmek gerekir?

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Güvercin forum 2009 :: :::::::::::::Akvaryum Balıkları::::::::::: :: Akvaryum Balık Malzemeleri /Yavru / Bakım-
Buraya geçin: